Tekorten toiletpapier

Tekorten in de papiermarkt zullen dit jaar zorgen voor een verdere stijging in prijs. Doordat de kosten voor het maken van allerlei papieren zakdoekjes, tissues en wc- en keukenpapier uitzonderlijk gestegen omdat de helft bepaald is door de prijs van papierpulp. Door de bijzondere vraag uit America en Azië is de prijs van papierpulp afgelopen jaar met ongeveer de helft gestegen.

Bijkomende is het vervaardigen van toiletpapier een zeer energie-intensieve bezigheid op gas maar ook veel water. Voor de productie in een normale omstandigheden bepaalt energie 10 tot 15 procent van de kosten van toiletpapier, door de exploderende gasprijs de laatste maanden is het deel kostprijs energie opgelopen tot 50 procent.

Volgens sommige experten in de markt, kunnen we ons verwachten aan bijkomende stevige prijsverhogingen ook na de reeks van verhogingen die eerder dit jaar reeds gebeurt zijn. Terwijl de verkoop van sommige hygiëne papier in vergelijking met andere jaren gedaald zijn, zien wij voor toiletpapier geen verandering in vraag. Toiletpapier is minder gevoelig aan schommelingen in vraag omdat er geen alternatieven zijn voor toiletpapier. Voor een lijst van de verschillende oplossingen bekijk onze website https://vdlonline.be/collections/hygiene-paper

Verder hebben we bericht gekregen dat sommige fabrikanten hun machines iets trager dan normaal draaien, en sommige producenten gaan nog een stap verder en leggen de papiermachines stil om zo de energie niet verder te laten uitlopen.

Voor een volledig update bekijk voor het artikel in https://www.hln.be/binnenland/toiletpapiermakers-in-het-nauw-prijzen-stijgen-tekorten-dreigen~a57f0fa5/ of https://www.tijd.be/ondernemen/zware-industrie/toiletpapiermakers-in-het-nauw-tekorten-dreigen/10415817.html  of https://www.gva.be/cnt/dmf20220924_95762374

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd