Interview met onze student-medewerker over zijn stageperiode bij VDL

Datum interview: Woensdag 31 mei 2023

Onze stagiair is dit schooljaar Teyssir Chahbari

School: OLVE-van-Lourdescollege Campus Mortsel

Jaarlijks verwelkomt VDL graag een student om onder haar hoede te nemen voor een stageperiode in het kader van logistieke opleiding om de nodige basiscompetenties bij te schaven.

VDL NV is een groothandel / leverancier in non food horecabenodigdheden en is ondertussen al 45 jaar een gevestigde waarde in de sector. Met meer dan 12.000 artikelen in haar assortiment is VDL dan ook een grote speler op de markt. Dat bij ons het logistieke systeem op punt moet staan is dan ook een evidentie.

Het voorbije schooljaar 2022-2023 was dat Teyssir. Binnenkort is zijn stageperiode afgelopen en het leek ons dan ook een geschikt moment om hem eens te interviewen over zijn ervaringen bij VDL en over zijn toekomstplannen.

Teyssir was een beetje aarzelend en onwennig aan het begin van het interview wat al vlug veranderde naarmate het gesprek vorderde. Wetende dat dit artikel over hem binnenkort verschijnt als blog op de website en de webshop van VDL, dus ook op Google, zag je toch een schittering in zijn ogen van trots.

Vlotte, sympathieke jongeman die leergierig en positief in ’t leven staat. Zeg maar aan de vooravond van zijn verjaardag, want binnen enkele dagen wordt hij 18 jaar en net zoals bij de meesten die 18 jaar worden zag dat je dit iets betekende voor hem.

Patrick: Goeiemorgen Teyssir, Hoe is ’t met jou? Zie je ’t een beetje zitten om even met mij een babbeltje te doen over jezelf en je ervaringen hier bij VDL als stagiair?

Teyssir: Goeiemorgen Patrick. Jaja zeker, ik heb dat nog nooit gedaan, mij laten interviewen, maar dat komt wel goed denk ik.

Patrick: Vertel eerst eens waarom je de studierichting ‘Logistiek’ gekozen hebt?

Teyssir: Om eerlijk te zijn, heb ik gekozen voor Office Logistiek, meer bepaald voor het gedeelte ‘Office’ omdat ik toekomstgericht toch meer met IT of computer in ’t algemeen wil bezig zijn.

Patrick: En hoe ben je dan bij VDL terecht gekomen?

Teyssir: Eigenlijk was mijn keuze direct gemaakt. Ik heb VDL aangeschreven via mail omdat mijn broer hier ook stage had gelopen en die was vol lof over dit bedrijf. Ook Harald, de zaakvoerder zelf, was tevreden over mijn broer. Dus ik hoopte dat ik hier ook aan de slag kon gaan.

Patrick: Hoe is dat dan verder verlopen? Kreeg je onmiddellijk een reactie op je mail?

Teyssir: Inderdaad, vrij kort na mijn mail kreeg ik een uitnodiging om op gesprek te komen bij Harald, de zaakvoerder. Dat was een aangenaam, doch kort en constructief gesprek, met gerichte vragen maar tegelijkertijd had ik onmiddellijk een goed gevoel, zowel over de leiding als van het bedrijf zelf. Harald leidt samen met zijn vrouw Liesbeth het bedrijf.

Patrick: Dus dat was positief, hoe was je eerste week bij VDL?

Teyssir: Ik mocht dan beginnen in september vorig jaar, telkens op woensdag en donderdag van 07u30 tot 13u00 kom ik hier werken. Na een korte rondleiding in het bedrijf kon ik al direct aan de slag. In de eerste week mocht ik 1 dag met een leverancier van VDL meerijden om ook dat deel van het bedrijf te leren kennen. Een aangename en leerrijke ervaring. Algemeen gezien heb ik hier eigenlijk vrij variërend werk, waar ik enorm blij voor was en ben. Ook de collega’s hier bij VDL zijn allemaal vriendelijk en behulpzaam.

Patrick: Kan je me kort vertellen wat je takenpakket bij VDL inhoudt?

Teyssir: Algemene taken als magazijnier zoals orderpicken, leveranciers ontvangen en verder helpen, documenten ondertekenen, de leveranciers/vertegenwoordigers van VDL meehelpen met het laden ’s morgens. Naast dat deel van het logistieke mag ik ook administratief werk uitoefenen op het bureel, zoals klasseren van documenten, op de computer o.a. mee de webshop onderhouden door afbeeldingen te verwijderen van artikelen die niet meer aangeboden worden of afbeeldingen in te voegen. Door de variatie in het werk dat mij hier aangeboden wordt vliegen de uren zo voorbij en dat is heel motiverend.

Patrick: Had je al ervaring als jobstudent of stagiair in de logistieke sector?

Teyssir: Mijn vorige stage was bij Makro hier in Deurne, dat was 1 dag per week. Een hele andere mentaliteit, ook wel toffe collega’s, maar omdat het een groot bedrijf was had ik bijvoorbeeld geen onmiddellijk contact met hogere leidinggevenden en de variatie qua werk was ook beperkter.

Bij VDL heerst een gemoedelijker sfeer, wel een duidelijk omlijnd beleid, maar door het direct contact en richtlijnen van zowel Harald als Liesbeth is het interessanter om uw taken gerichter uit te voeren. Ze staan ook altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden of om mij verder te helpen.

Patrick: Kan je zeggen dat je na deze stageperiode veel bijgeleerd hebt?

Teyssir: Ja zeker, ik heb bij VDL veel meer inzicht gekregen in wat logistiek inhoudt. Een job die aandacht voor detail vraagt, verzenden en ontvangen van  goederen, het moet allemaal juist zijn, naar het bedrijf toe, maar vooral ook naar de klant en leverancier toe. Ook op digitaal vlak heb ik me kunnen verbeteren. Ik weet nu dat logistiek een zeer belangrijk element is binnen een bedrijf.

Patrick: Ondertussen heb je ook uw bewijs gehaald van heftruckchauffeur? Proficiat alvast! Hoe is dat verlopen?

Teyssir: Via ‘t school kreeg ik onlangs de kans om een opleiding te volgen van 3 dagen van telkens 8u. Geen eenvoudige opleiding, maar die me heeft doen inzien dat heftruckchauffeur niet zo maar een jobke is dat iedereen kan. Ik heb hierdoor veel meer respect gekregen voor de mensen die dagelijks met een heftruck werken. Ik ben dan ook trots dat ik geslaagd ben en sinds vorige week 26 mei in het bezit ben van een bewijs van heftruckchauffeur, wat geldig is voor 5 jaar. Nu kan en mag ik ook hier bij VDL heftrucktaken uitvoeren, nu heb ik nog meer variatie in mijn werk hier! En ik heb een troef meer in handen als ik ga solliciteren na mijn studies.

Patrick: Je wordt binnen enkele dagen 18 jaar, dus dat wil zeggen dat je een keuze kan of moet maken welke richting je verder zal studeren. Of stop je met studeren hierna?

Teyssir: Neenee, ik ga nog verder studeren! Al zeker 3 jaar Hogeschool, maar ben op dit moment nog niet zeker welke richting. Het zal alvast een richting zijn waar IT een hoofdvak is. Want daar gaat toch mijn voorkeur naar wat mijn toekomstige loopbaan betreft. Office of IT is ook een belangrijk onderdeel van een logistieke afdeling binnen een bedrijf. Ik ben dan ook blij dat ik al een basiservaring heb opgedaan door de stage bij VDL. Maar eerst gaan we nog een paar jaar studeren.

Patrick: Ik heb zo het idee dat je met een goed gevoel terugblikt op je stagejaar hier bij VDL?

Teyssir: Ja, ik heb echt een leerrijk en interessant jaar achter de rug. Toffe bazen, goed sfeer, variërend werk, ik heb veel meer inzicht gekregen in alle segmenten van logistiek. Ik kan alleen maar positief terugblikken op deze stageperiode hier bij VDL.

Patrick: Dat zullen Harald en Liesbeth graag horen! Doordat dit interview gepubliceerd wordt, heb je natuurlijk al een referentie voor je toekomstige carrière.

We gaan hier afronden. Je hebt dat fantastisch gedaan Teyssir!

We gaan nu nog een paar fotootjes maken van jou om bij het artikel te voegen.

Mag ik je hartelijk bedanken voor je medewerking aan dit interview en je veel succes wensen zowel in je persoonlijk leven als met je loopbaan! 

Ook Harald en Liesbeth wensen je uiteraard veel succes in alles wat je nog onderneemt in je leven!

Teyssir: Jij ook bedankt Patrick om dit interview af te nemen van mij en vooral ook Harald en Liesbeth wil ik bedanken dat ik hier bij VDL de kans kreeg om stage te lopen en mij verder te ontplooien in het logistieke gegeven. De collega’s wil ik zeker ook bedanken voor hun behulpzaamheid en de fijne samenwerking.

   

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd