EUROPESE VERORDENING VOOR ONTSTOPPERS

Europese verordening voor ontstoppers

Europese verordening inzake precursoren voor explosieven

Op 1 februari 2021 is de nieuwe Europese verordening in werking getreden voor precursoren (m.b.t. explosieven ). Dit houdt in dat er diverse grondstoffen zoals o.a. zwavelzuur niet meer aan de consument (B2C ) verkocht mogen worden.

Zwavelzuurhoudende producten zoals o.a. ontstoppers mogen enkel nog verkocht worden aan professionele eindgebruikers, m.a.w. B2B.

Ook is het wettelijk verplicht om deze producten, wanneer deze in de markt gezet worden, moeten getraceerd kunnen worden.

Dit product mag dus wel verkocht worden aan zakelijke eindgebruikers, doch hier zijn een aantal belangrijke regels voor opgesteld die strikt moeten nageleefd worden:

1° De zakelijke eindgebruiker ondertekent eerst een formulier (zie afb. ), Doc L186/20, genaamd: ‘Publicatieblad van de Europese Unie’, (1 x per jaar) waarin verklaart wordt aan de verkoper van het product (VDL NV ) dat het bovengenoemde product uitsluitend B2B verkocht wordt.

2° De zakelijke eindgebruiker kan zich eenvoudig en snel registeren door het betreffende document dat we u per e-mail verzenden, in te vullen en aan ons ondertekend terug bezorgd.

Hiermee verklaart u dat u het product alleen voor zakelijke toepassingen zal gebruiken.

Wanneer we in het bezit zijn van deze verklaring kunnen we u het product verkopen en bezorgen.

3° De zakelijke eindgebruiker heeft bovendien een meldplicht bij verdachte transacties en/of diefstal van bovengenoemd product.

Een brochure van de F.O.D. over ‘voorkomen en bestrijden van zelfgemaakte explosieven

Wij hebben ontstoppers in ons assortiment.
Voor meer informatie kan u steeds terecht bij u vertegenwoordigere of bel ons even op 03/326.32.35

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd