VDL heeft CO2 neutrale kantoren en magazijn

VDL nv heeft een CO2-neutraal kantoor en magazijn waarbij onze activiteiten in deze faciliteiten geen netto uitstoot van kooldioxide (CO2) in de atmosfeer veroorzaken. Dit is bereikt door verschillende maatregelen te nemen om de CO2-uitstoot te verminderen en eventuele resterende emissies te compenseren en ook de resterende energie op het net te zetten. Binnen VDL hebben wij verschillende stappen genomen om een CO2-neutraal kantoor en magazijn te realiseren:

  1. Hernieuwbare energie: Bij VDL hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen om groene stroom op te wekken. Dit helpt de CO2-uitstoot te verminderen die gepaard gaat met de elektriciteitsconsumptie van onze faciliteiten.
  2. Energie-efficiëntie: Wij hebben geïnvesteerd in energiezuinige verlichting, verwarming, koeling en apparatuur. Door gebruik van zonne-energie als hernieuwbare energiebron om in onze energiebehoeften te voorzien.
  3. Isolatie en passieve verwarming: Verder hebben we de isolatie van het gebouw verbeterd het zodanig dat we profiteren van natuurlijke verwarming en koeling tijdens de zomer, wat de energiebehoefte vermindert.
  4. Elektrische voertuigen: Bij VDL hebben we elektrische voertuigen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen als ook voor intern transport in het magazijn.
  5. Afvalvermindering en recycling: Door ons efficiënt afvalbeheerprogramma, inclusief recycling, beperken wij de hoeveelheid afval die naar het stort gaat en worden zowel paletten als plastiek gerecycleerd.
  6. Carbon offset-programma's: Doch beperkt op kleine schaal hebben we binnen VDL geïnvesteerd in miscanthus giganteus die de CO2-uitstoot compenseren, door onze opzit te voorzien van planten om eventuele resterende emissies te neutraliseren.  Deze planten worden ook gebruikt als grondstof voor ecologisch toiletpapier van Satino Black, verkrijgbaar bij VDL.
  7. Duurzaam transport: Wij moedige onze medewerkers aan om gebruik te maken van fietsen om op klantenbezoek te gaan, om zo de CO2-uitstoot van het werkverkeer te verminderen.
  8. Bewustzijn en betrokkenheid: Onze medewerkers zijn op de hoogte over het belang van duurzaamheid en worden aangemoedigd om bij te dragen aan de inspanningen voor CO2-neutraliteit.

Voor ons binnen VDL was het bereiken van een CO2-neutraal kantoor en magazijn een belangrijke stap in de richting van milieubewust ondernemen en kan bijdragen aan de vermindering van de klimaatveranderingseffecten en ook onze onderhoudsproducten en verpakkingen dragen bij tot deze bewustwording. Als bedrijf geeft dit ook kostenbesparingen op energie en een positieve reputatie bij klanten en leveranciers.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd